Een hele leuk BLOG van Patricia en Kaylinn over de online theaterlessen voor kinderen in de lockdown!!

Bekijk ook hun andere Lockdown tips in hun blogs op: https://kaylinnenpatricia.home.blog/over/

Volg online theaterlessen

Ben je tussen de 8 en de 12 jaar? En vind je het leuk om toneel te spelen?

De komende drie weken zijn er op maandag, dinsdag en woensdag nog online lessen toneel te volgen. Deze lessen worden verzorgd door het Haags theaterhuis. Dankzij de gemeente Den haag en fonds1818 kunnen deze gratis toneelessen tijdens de lockdown periode gegeven worden.

Op maandag, dinsdag en woensdag worden er per dag drie lessen gegeven. De eerste start om 10:00 uur, dan om 12:00 uur en de laatste om 16:00 uur. De kinderen kunnen zelf bepalen of ze één les per dag volgen of ze allemaal. Iedere les heeft een ander thema. Er zit daardoor elke dag wel iets tussen, wat leuk is voor iedereen.

Kaylinn is vorige week woensdag gestart met de eerst les. Ze hadden het thema Nils Holgersson. Ze vond het zelfs erg jammer, dat het op donderdag en vrijdag niets was. Vandaag heeft ze de les gevolgd over de grote slijmfilm en de Lion King.

Tijdens de les beginnen ze met een opwarmer. Ze bespreken met de toneel juf het thema. Daarna doen ze met de hele groep wat dingen samen. In het begin was Kaylinn nog wat stilletjes. Ze moest wennen aan de groep, want het waren bijna allemaal nieuwe kinderen voor haar, maar langzaam aan kwam ze steeds losser. Ze mochten aan het eind samen met een groepje van drie kinderen een eigen toneelstukje bedenken. De juf deelde ze in in losse groepjes, waardoor ze echt met elkaar konden oefenen. Aan het einde van de les mag ieder groepje aan de rest laten zien wat ze geoefend hebben. Ze krijgen dan te horen wat er goed is gegaan en wat er heel leuk was.

Het uurtje is voorbijgevlogen. De lessen worden echt op een toffe en interactieve manier neergezet. De les werd vandaag afgesloten met verstoppertje. Het meest bijzondere moment van de dag, online verstoppertje spelen hoe tof!

Mochten jullie dit ook leuk vinden? Dan kan je je nog opgeven er zijn namelijk nog 20 plekken bijgekomen. Je kunt je hier opgeven.

Kerstvakantie/ lockdown tip 6: volg online toneellessen
Pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*