• Theaterlessen voor in je vrije tijd. Workshops en opleidingen om je te ontwikkelen.
  Lees meer
 • Theater in je bedrijf, voor plezier of voor ontwikkeling. We denken mee met de inhoud voor jouw activiteit.
  Lees meer
 • Voor primair en voortgezet onderwijs verzorgen we theaterlessen. Aansluitend bij projecten en volledige leerlijnen.
  Lees meer
 • Op zoek naar een regisseur, spelverdieping of wil je gewoon weer eens opfrislessen?
  Lees meer

Nieuwsbrief

Ik ontvang de nieuwsbrief graag in mijn mailbox!

Nieuwsgierig naar Haags Theaterhuis en het aanbod? Lees het hier

Nieuws

Stem


Als acteur word je zo nu en dan geconfronteerd met een hele heftige scène. In de deze cursus leer je verantwoord en veilig volume maken met je stem: gillen, fluisteren, huilen, lachen op toneel zonder hees te worden of keelpijn te krijgen.

Ik doe mee!

Discipline Stem en Volume
 • Praktisch
 • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat doe je?
Bijna iedereen heeft het een keer meegemaakt, na een grote meeslepende scene gespeeld te hebben, voel je je keel, en thuis blijk je zelfs hees te zijn. Dat hoeft niet! In deze cursus leert Natalia Rogalski je technieken om verantwoord te schreeuwen en overtuigend met een groot volume te spreken. Je leert met je middenrif te ademen, daardoor heb je een grotere longcapaciteit. Op die manier ben je in staat om langer te spreken op één keer ademhalen. Je leert je hals-, keel- en schouderspieren tijdens het toneelspel te ontspannen waardoor je stem genoeg rust krijgt om het grote volume aan te kunnen. Je leert het zogenoemde “abspannen”, je oefent om aan het einde van elke zin je buik los te laten. Iedere les begint met een fysieke en vocale warming-up. We maken gebruik van theaterteksten (dialogen, monologen) en improvisatie. Er wordt gewerkt in groepsverband alsook individueel, waarbij er naar elkaar gekeken wordt.

Voor wie?
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met interesse voor de toneelstem, en iedereen die de eerder een stemcursus heeft gevolgd.

 

Login Form