Haags Theaterhuis - Masterclass Commedia

Masterclass Commedia


  • Praktisch
  • Inhoud
Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drama is vaak de verbeelding van de val van een personage. Comedy gaat meestal over een figuur die valt, opstaat, valt, opstaat en weer valt en weer opstaat.

Humor en poppen gaan goed samen, maar het is niet altijd eenvoudig om de juiste toon en de juiste verhouding tussen grap, gevoel en verhaal te vinden. Met een paar technieken uit de commedia dell'arte, het maskerspel, slapstick en cartoons gaan we in deze masterclass op zoek naar verschillende vormen van humor en naar de humor die bij jouw stijl van maken past. Verwacht geen wonderen, comedy is een vak, maar een paar tipjes van de sluier kunnen worden opgelicht.

Over de docent:

Merel van Gaalen is als docent verbonden aan de opleiding poppen en objecttheater van het Haags Theaterhuis. Zij studeerde in 1992 af aan de mimeopleiding van Amsterdam en is sindsdien werkzaam geweest in het beeldende jeugdtheater. Merel geeft workshops en speelde o.a. bij theater Terra, Virga Lipman en maar ook bij locatie-theatergroep Tender. Daarnaast werkte zij veel met theatergroep Unieke Zaken en regisseerde zij diverse (jeugd) voorstellingen bij o.a. Theater Terra, jongerentheatergroep DOX, Poolse Vis, John de Winter, theater Snater en anderen.

 

Login Form