Haags Theaterhuis - Masterclass Commedia

Masterclass Commedia


  • Praktisch
  • Inhoud
Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

Cursusdatum

van 27-05-2018 tot 27-05-2018

Lestijd

12:00 - 16:30

Aantal lessen

1 dagdeel.

Docent(en)

Merel van Gaalen

Locatie

theater De Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag

Let op:

  • Leden van de NVP betalen €65,00 . Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor betaling met deze korting.
  • Benodigdheden voor deelnemers: gemakkelijk zittende kleding en een goed bespeelbare pop.

Kosten

€85,00 (BTW). Met ooievaarspas €42,50.


Bijzonderheden

Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

Inschrijven

Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!!

Proefles

Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan: proefles! . Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

Drama is vaak de verbeelding van de val van een personage. Comedy gaat meestal over een figuur die valt, opstaat, valt, opstaat en weer valt en weer opstaat.

Humor en poppen gaan goed samen, maar het is niet altijd eenvoudig om de juiste toon en de juiste verhouding tussen grap, gevoel en verhaal te vinden. Met een paar technieken uit de commedia dell'arte, het maskerspel, slapstick en cartoons gaan we in deze masterclass op zoek naar verschillende vormen van humor en naar de humor die bij jouw stijl van maken past. Verwacht geen wonderen, comedy is een vak, maar een paar tipjes van de sluier kunnen worden opgelicht.

Over de docent:

Merel van Gaalen is als docent verbonden aan de opleiding poppen en objecttheater van het Haags Theaterhuis. Zij studeerde in 1992 af aan de mimeopleiding van Amsterdam en is sindsdien werkzaam geweest in het beeldende jeugdtheater. Merel geeft workshops en speelde o.a. bij theater Terra, Virga Lipman en maar ook bij locatie-theatergroep Tender. Daarnaast werkte zij veel met theatergroep Unieke Zaken en regisseerde zij diverse (jeugd) voorstellingen bij o.a. Theater Terra, jongerentheatergroep DOX, Poolse Vis, John de Winter, theater Snater en anderen.

 

Login Form