Haags Theaterhuis - Masterclass Poppentheater

Lezing over geschiedenis en theorie van het poppentheater


Poppentheatergeschiedenis: Verrassend Veelzijdig!

Ik kom naar de lezing

  • Inhoud
  • Praktisch

Introductie in de rijkgeschakeerde wereld van het poppentheater voor volwassenen, met veel beeldmateriaal. De volgende onderwerpen – en meer – komen aan bod: geschiedenis en theorie van het poppenspel in westerse en niet-westerse culturen; ritueel en vermaak; ‘zware’ en ‘frivole’ thema’s; de relatie met literatuur, het grote toneel en ballet. Extra aandacht voor spannend en vernieuwend poppentheater zoals dat nu in de Nederlandse theaters te zien is.

Over de docent

Judith Marseille studeerde theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Van 2001 tot 2015 was zij hoofdredactrice van Popellum, tijdschrift over volkspoppentheater wereldwijd. In 2010 verscheen Aantekeningen, een boek dat zij samenstelde met en over Feike Boschma. Zij verzorgt in binnen- en buitenland lezingen en gastcolleges over geschiedenis en esthetiek van het poppentheater, en schrijft regelmatig voor Wereld van het Poppenspel.

Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

Cursusdatum

van 24-03-2018 tot 24-03-2018

Lestijd

12:00 - 16:30

Aantal lessen

1 .

Docent(en)

Judith Marseille

Locatie

In het Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag. Lokaal 0.11

Let op:

  • Leden van de NVP betalen €65,00 . Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor betaling met deze korting.

Kosten

€85,00 Met ooievaarspas €42,50.


Bijzonderheden

Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

Inschrijven

Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!!

Proefles

Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan: proefles! . Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

 

Login Form