Theaterreis Frankrijk

TheaterreizenTheatercursussen op een unieke locatie

 

Theaterreis Frankrijk

  • Inhoud
  • Praktisch

Voor de tweede keer organiseert Het Haags Theaterhuis in de zomervakantie een theaterweek in het voormalig vrouwenklooster La Vie Tara, in het pittoreske Lalouvesc in de Ardèche. Onder leiding van de ervaren docent en theatermaker Arne Sybren Postma werken we 6 dagen lang aan zelfgekozen dialogen, uitmondend in presentaties voor Nederlandstalig publiek ter plaatse.Is er een dialoog die je altijd al eens hebt willen spelen? Heb je nooit de tijd of gelegenheid gehad of mis je de juiste tegenspeler? Nu is je kans om deze dialoog onder leiding van een professionele maker op de Bühne te brengen!


Voorbereiding

Bij inschrijving voor de cursus kies je in samenspraak met de docent een geschikte dialoog en bereid je de tekst zoveel mogelijk thuis voor. Voorafgaand aan de reis wordt tijdens een eerste bijeenkomst in Den Haag met alle cursisten besloten wie jouw tegenspeler wordt; je speelt dus altijd zowel een rol in je eigen dialoog als in de dialoog van een andere cursist.


Weekindeling

In Frankrijk zijn de aan- en afreisdagen op zaterdag. Van zondag t/m vrijdag werken we dagelijks aan de dialogen, diepen we de rollen uit, kijken we naar verschillende manieren van acteren, en gaan we op zoek naar kostuum en decor. Het klooster heeft zeer veel mooie ruimtes die geschikt zijn voor locatietheater.


Repeteren

Er wordt dagelijks gerepeteerd in blokken van 9:30 tot 12:30, van 13:30 tot 15:30 en van 20 tot 22 uur. Er zijn evenveel dialogen als er cursisten zijn. Mogelijk kom je niet elk blok aan bod, maar er is voldoende tijd om van elke dialoog een prachtige mini-voorstelling te maken. Daarnaast is er veel vrije tijd om de prachtige omgeving in de Ardèche en het pittoreske dorp Lalouvesc te bewonderen.


Presenteren

De presentaties vinden plaats op vrijdag 4 augustus voor Nederlandstalig publiek, dat we zelf zullen werven onder de vele toeristen ter plaatse. Daarnaast heeft de Nederlandse uitbater van La Vie Tara een groot Nederlandstalig netwerk in de regio. We verwachten zeker 50 man publiek.


Extra

De beste dialoog wordt ingezonden voor het Leidse dialogenfestival dat plaatsvindt in sept/okt 2017.

Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Login Form