AdvancedCursussen voor de ver gevorderde spelers

 

Declameer de proloog van Richard III en jouw publiek denkt: waar gaat dit over? Als je dit echter doet met je rug tegen de muur, knieën in een hoek van 90 graden en als vanzelf komen er emoties in je stem, krijgt je tekst lading en voelt je publiek dat het naar het begin van een groot drama zit te kijken.

Schrijf je in!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat leer je?
Je leert je intenties en verbeeldingskracht zowel in tekst, handeling en beweging uit te drukken en precies te plaatsen op het podium. Je ontwikkelt bewustzijn over je eigen lichaam, over welke bewegingen je lichaam eigen zijn. Je leert deze eigenheden herkennen en beheersen, zodat je aan de ene kant een precieze fysieke transformatie in stem en gebaar kunt ontwikkelen en aan de andere kant je persoonlijk neutraal kunt vinden.

Wat doe je?
Spierspanning werkt in het hele lichaam door. Het verandert het volume en de intensiteit van de stem en heeft direct effect op de ademhaling. Als je de spierspanning beheerst, vergroot je de betekenis van je lichaamstaal, dus: wees je bewust van alle bewegingen die je maakt.
Deze cursus is bedoeld voor de vergevorderde speler. Je leert je fysiek en ruimtelijk bewustzijn te ontwikkelen en jouw isolatie-, articulatie- en coördinatievermogen in te zetten. Je ontdoet je van parasietbewegingen en je leert bewegingen op het noodzakelijke te minimaliseren.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen met minimaal 2 jaar spelervaring bij Haags Theaterhuis of elders

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form