BeginnerCursussen voor de beginnende toneelspeler!

 

Je maakt kennis met de basisvaardigheden van acteren. Improviseren, spelen met tekst, fysiek acteren: alle aspecten van toneelspelen komen aan bod. Spelplezier en persoonlijke spelontwikkeling staan in deze cursus voorop.

Ik doe mee!

Basiscursus
  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat doe je?
Iedere les start met een warming-up, waarbij je theatrale oefeningen doet op het gebied van beweging, stem en ruimtegebruik. Daarnaast werk je in improvisaties aan samenspel en geloofwaardigheid, leer je hoe je verschillende personages vorm kunt geven, en maak je kennis met het spelen vanuit bestaande teksten. In iedere les staat een ander element van het acteren centraal. Op die manier leer je zowel je eigen talent, als ook je theatrale voorkeur kennen.

Voor wie?
Theater 1 is toegankelijk voor iedereen die op een plezierige manier het theater wil ontdekken, en de eigen spelvaardigheden breed wil ontwikkelen. Spelervaring is voor deze cursus niet nodig.

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling van Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form