Educatie

Eigentijds theater maken

Theaterlessen, schoolvoorstellingen, op maat theaterprojecten, workshops

Haags Theaterhuis is de plek waar je groeit, je grenzen verlegt, het nieuwe omarmt en plezier maakt. Laagdrempelig, toegankelijk, uitdagend en met kwaliteit, bijdragend aan cultureel burgerschap.

Bij Haags Theaterhuis kan iedereen zichzelf zijn. Je mag ontdekken, grenzen aftasten, nieuwe horizonnen verkennen en confrontaties aangaan.

Haags Theaterhuis staat voor eigentijds theatermaken in workshops, lessen, innovatieve educatieprojecten en (school)voorstellingen. Wij sluiten altijd aan bij de leefwereld en belevingswereld van inwoners van Den Haag die hun wereld gaan ontdekken en uitbreiden.

Theater houdt een spiegel voor en biedt inzichten op belangrijke aspecten van het leven: verrassend, plezierig, colourful, speels, confronterend, uitdagend, verontrustend en verwarrend, feestelijk en enthousiasmerend. Theater is troostend, laat je voelen dat je erbij hoort, dan weer schudt het ons wakker en deelt verontrustende boodschappen met ons om vervolgens andere perspectieven er tegenover te plaatsen waardoor nieuwe wegen open gaan.

Cultureel burgerschap bestaat volgens ons uit vrijheid, verbinding, creativiteit en ontwikkeling, de vier essenties die volgens ons verbonden zijn aan elk theatermaakproces. Iedereen beschikt over talloze mogelijkheden en talenten. Zeker zolang het gezien wordt, liefde ontvangt, de ruimte krijgt om zichzelf te zijn en zijn of haar ideeën mag delen. Door verhalen te vertellen en te delen ontwikkelen we ons als mens, ontdekken ons zelf en de ander, verleggen we grenzen, maken en ervaren we plezier.

  • Schoolvoorstellingen
  • Theaterlessen
  • Theater op maat
Schoolvoorstellingen
Wij creëren actuele voorstellingen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren.
Theaterlessen
Met onze theaterlessen zetten we in op duurzame samenwerking met scholen, waarbij we aansluiten bij de thema's en de cultuurkoers van de school.
Theater op maat
Haags Theaterhuis kan verschillende programma’s op maat ontwikkelen. Dit kunnen langlopende leerlijnen zijn, workshops bij schoolthema's en voorstellingen. Alle vormen zijn mogelijk, aansluitend bij de wensen van de school.

Wil je graag weten wat de mogelijkheden met theater zijn voor jouw school? Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.