Anne Dronkers

Anne, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren - Herman van Veen

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd?
Theatervormgeving, Maker beeldend

Welke theaterervaring heb je? 
Als kind stond ik op het podium als ballerina, daarbij dacht ik al na over hoe de uitvoering eruit moest zien, qua kostuum en rekwisieten. Theatervormgeving studeren aan de kunstacademie was dan ook geen onlogische stap. Daar ook vele performances uitgevoerd en me gaan specialiseren in het vak van poppen- en objecttheater. Beeld maken in de breedste zin van het woord, van poppenspel, live-animatie tot decor ontwerpen is wat ik het liefste doe. En de liefde van het vak doorgeven middels educatie en op maat gemaakte lessen.

Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Aandacht, voor het vak, voor de mensen met wie ik werk en de persoonlijke aandacht bieden bij het kwetsbare proces wat het leren van een kunstvak kan zijn. Het maken van poppen is een specialisatie die mijn liefde voor beeldend theater zichtbaar maakt en waardoor ik ook gevraagd ben om de unieke scholing die wij hebben te organiseren. Verwondering en verbinding zijn wel de woorden waar je mij in kan vinden.

Wat doe je/heb je gedaan/ga je doen bij HTH?
Met mijn taken voor educatie, het coördineren van alles wat daarmee te maken heeft in het primair- en voortgezet onderwijs, maak ik onderdeel uit van het vaste team van Haags Theaterhuis. Verder werk ik als kunstvakmaker en coach voor COH Expert en als coördinator voor Kunstenaar in de klas. De scholing in poppen- en objecttheater organiseer ik en ben ik tevens als mentor actief.

Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
De veelzijdigheid van het werk, het hechte team en het delen van de noodzaak van theater en andere kunstvormen in het leven van alledag.

Pagina’s