Jogchem Jalink

Het is.

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd? 
Ik heb  heb op veel verschillende wegen onderricht in poppenspel gekregen, van Poppentheaterwerkplaats de Proeve tot coachings vanuit Henson. “Learning on the job” van de gevestigde generatie poppenspelers is daar een belangrijk deel van geweest.
Welke theaterervaring heb je?
Ik werk sinds 2006 als poppenspeler en poppenmaker, in eigen beheer en in samenwerking (o.a. met DOX en Dirk Scheele Producties). Buiten het theater werk ik als televisiepoppenspeler: ik heb poppen gespeeld in Sesamstraat, De Boterhamshow, Zondag met Lubach, Woezel & Pip: Overal Vriendjes en meer. Verder coach ik poppenspelproducties (o.a. Watskeburt?! De Musical).
Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Als poppenspeler zijn karakterpoppen en bekpoppen mijn grootste specialisatie en richt ik me, naast live publiek, op poppenspel voor televisie en nieuwe media (het zgn. monitorspelen). Het maken van poppen: welk effect hebben keuzes van de poppenmaker op het poppenspel? Verder is muziek een groot onderdeel van mijn werk.
Wat doe je bij HTH?
Ik ben mentor Poppen- en Objecttheater en geef lessen in onder meer manipulatie, poppenmaken en werken voor de camera.
Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
HTH voelt als een creatieve open plek met enthousiaste mensen, waar ontzettend veel mogelijk is en waar ik mijn professionele én speelse ei kwijt kan!
Pagina’s