Marian Pankow

And I asked myself about the present: how wide it was, how deep it was, how much was mine to keep 
- Kurt Vonnegut
Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd?
Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de opleiding Theatermaker in Amsterdam. In 2011 heb ik aan de UvA het masterdiploma Literatuurwetenschap behaald

 

Welke theaterervaring heb je? 
Ik maak sinds 2003 theater met kinderen, jongeren en volwassenen (Rabarber, Koorenhuis, Haags Theaterhuis). Ik regisseer meerdere voorstellingen per jaar bij verschillende amateurgezelschappen in Den Haag en omstreken. Daarnaast is het schrijven een steeds grotere plaats in mijn werkzaamheden gaan innemen. Ik heb bewerkingen gemaakt van onder andere Shakespeare’s Midzomernachtdroom en Richard III. Voor het Zuiderparktheater heb ik de scripts van Scrooge en Pippi en Pan geschreven.
Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Hoewel ik met veel plezier les geef in verschillende acteerstijlen en -vormen, blijft teksttoneel voor mij een grote liefde. Ik hoop spelers te laten ervaren hoeveel invloed zij hebben op de betekenis van een tekst. De woorden vormen niet de inhoud: taal en speler brengen de inhoud samen tot stand.
Wat doe je/heb je gedaan/ga je doen bij HTH?
Bij Haags Theaterhuis heb ik zeer uiteenlopende cursussen gegeven. Van Theater voor Beginners tot Spelverdieping, Emotie, Personage en Transformatie. Ik heb meerdere voorstellingen geregisseerd bij Haags Theaterhuis, waaronder ‘Mijn slappe komedie’ van Magne van den Berg. Ook heb ik met teksten van Tsjechov gewerkt, was erg leuk om te doen.

 

Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
Haags Theaterhuis geeft mij als maker veel ruimte om mijn eigen materiaal te ontwikkelen en uit te voeren. Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën voor projecten of producties. Het werken met mensen op verschillend spelniveau, van beginners tot semi-prof, spreekt me zeer aan. De spelers ontmoeten elkaar op de festivals, leren van elkaar, ontdekken hun talent en dat van anderen.
Pagina’s