Stephanie Hermes

Alles kan. Alles is mogelijk.

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd?
Opleiding Theatermaker aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam, Opleiding Poppen- en Objecttheater van de NVP – UNIMA, LinC Leiderschap in Cultuur

Welke theaterervaring heb je?
Op een dag werkte ik in Frankrijk en maakte ik een grote locatietheatervoorstelling, een maffia-achtige roadmovie met een scene die ik later ‘auto-ballet’ zou noemen. In Den Haag heb ik locatievoorstellingen gemaakt onder andere in het voormalige Europol-gebouw (Stasi-Rock), in de historische trams van Scheveningen (Flessenpost), in de Maakhaven (Thuiskomer) of in Volkstuin De Uithof (Volkstuingeluk). Community Art is mijn lust en mijn leven, de laatste voorstelling van Verborgen Parels die ik samen met Stichting Avrasya maakte, heeft net op Internationale Vrouwendag van de gemeente Den Haag gespeeld. Qua tekstwerk ben ik enorme fan van Ko van den Bosch, een aantal stukken heb ik van hem opgevoerd, de laatste voorstelling was Painicilline .

Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Als theatermaker zijn mijn specialisme zijn locatietheater en documentairetheater. Uitdagende locaties, taboe doorbrekende voorstellingen, pijnlijke onderwerpen. Hierover theatermaken altijd samen mét mijn spelers, dat maakt me blij. Als trainer en theatermaker smeed ik sterke groepen door een krachtige basisveiligheid op te bouwen waarin zich de groepsleden echt kwetsbaar durven op te stellen. En dan duikelen de leerervaringen over elkaar heen. Enthousiasme, positief denken en oplossingsgericht handelen kenmerken mijn werk.

Wat doe je/heb je gedaan/ga je doen bij HTH?
Dagelijkse leiding en artistiek leider. Community Art Theatre en andere voorstellingen maken, bedrijfstrainingen geven en les geven in regisseren en theater maken.

Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
Alles kan. Alles is mogelijk. Dit motto geeft me vleugels en motiveert me elke dag om samen met de fantastische vrienden, partners, spelers en teamleden van Haags Theaterhuis deze stad mooier, verdraagzamer en wakkerder te maken.

 

Pagina’s