Wilfred van de Peppel

To act, betekend doen, handelen. Acteren betekend doen, handelen.

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd? 
 Mime-opleiding vooruitvoerend mimespeler en maker mime eerste graads aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam
Welke theaterervaring heb je? 
Heb van 1981 tot 2010 in tientallen producties gespeeld, gemaakt en geregisseerd. Daarna ben ik me meer gaan toeleggen op les geven vooral fysieke speltrainingen voor operazangers en later ook instrumentalisten in Nederland maar ook vaak in het buitenland in de vorm van workshops. Daarnaast geef ik al sinds 1982 les aan amateurs van alle leeftijden.
Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Ik kom van de mime en heb me gespecialiseerd in fysiek acteren, wat vertel je het publiek met je fysiek, je adem, je focus. Wat doet de ruimte met je spel. Hoe verhoud je je tot het publiek en je tegenspelers. Elke speler is ook een beetje een maker, verantwoordelijk voor wat er gespeeld wordt en wat hij of zij daar mee wil vertellen aan het publiek. Je bent dus verteller, soms in beeld of beweging, soms met tekst of een combinatie daarvan. Het publiek moet iets voelen, de acteur moet het publiek daartoe verleiden.
Wat doe je/heb je gedaan/ga je doen bij HTH?
Ik heb de beginners cursus spel en fysiek acteren voor vergevorderden gegeven. De laatste twee jaar heb ik samen met een groep spelers/makers twee lange producties gemaakt. Daarnaast geef ik bedrijfstrainingen voor Haags Theaterhuis.
Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
Het niveau en de motivatie van de spelers en de makers is hoog en professioneel, Er wordt gewerkt op basis van artisticiteit en vertrouwen. Het is mooi om te zien dat spelers zich bij HTH kunnen ontwikkelen tot betere spelers en makers.
Pagina’s