Yolanda van Welij

Movements are as eloquent as words. - Isadora Duncan

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd? 
Codarts, Dansacademie
Welke theaterervaring heb je? 
Als bewegingscoach en dansmaker werk ik samen met regiseurs en theatermakers aan interdisciplinaire voorstellingen waar spel, muziek en beweging elkaar ontmoeten. Ik maak daarbij een verbinding tussen de verschillende discplines, waarbij ik uit ga van de mogelijkheden en het talent van de performers. Een aantal Haagse voorbeelden zijn: Romeo en Julia, een studie van een verdrinkend lichaam, Shakespeare in de Stad: Een Midzomahnach, Rock Opera 1000 Wishes
Wat is je specialisatie/ waar ben je goed in?
Bewegingscoaching voor acteurs, zangers en musici
Wat doe je bij HTH?
Bij het HTH geef ik workshops en trainingen vanuit de Laban Movement principes om de stem en spelkwaliteiten te ontwikkelen en te verdiepen.  Voor spelers en op scholen.  Voor beginners en vergevorderden.
Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
Werken bij het Haags Theaterhuis is als thuiskomen. HTH projecten weten een mooi evenwicht te vinden tussen hoge kwaliteit, creativiteit en menselijkheid. Door deze menselijkheid en de enorme betrokkenheid van het team, is er altijd een verbinding te voelen tussen zowel de inhoud, de deelnemers en mijzelf als trainer. Hierdoor wordt een veilige omgeving gecreëerd waar iedereen kan bloeien en alles mogelijk is. Speelsheid en plezier staan daarbij altijd voorop, waardoor het een feestje is om samen te werken!
Pagina’s