IntermediateVoor als je je verder wilt ontwikkelen in acteren

 

In de cursus Improvisatie leer je te spelen vanuit het hier en nu. Je ontwikkelt je spelvaardigheden, durf en fantasie op een speelse manier. De speelvloer is de vrije ruimte, waarin je kunt experimenteren met samenspel, het verzinnen van personages en het bedenken van scènes. Je leert om met een open houding en zonder vooropgezet plan in een spelsituatie te stappen.

Ik doe mee!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat doe je?
Iedere les begint met een warming-up met als de doel jouw fantasie te prikkelen en de vrijheid op de speelvloer te vergroten. Daarnaast werk je via verschillende improvisatie-opdrachten aan de expressie van emoties, het ontwikkelen van personages en het vertellen van een verhaal. Ook het werken in en met de ruimte is een belangrijk onderdeel: je leert hoe je verschillende locaties en situaties in spelscènes kunt verbeelden.
Samenspel is van groot belang bij het leren improviseren. Naast het durven volgen van je eigen ideeën en spontane ingevingen, leer je daarom ook hoe je open kunt staan naar het spelaanbod van je medespelers. Zo ontwikkel je de vaardigheden om met elkaar en zonder voorbehoud de speelvloer op te gaan.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die Theater 1 (voorheen de Basiscursus Acteren) bij Haags Theaterhuis of elders heeft gevolgd.

Het National Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom één voorstelling van Het Nationale Theater in Den Haag. Deze voorstelling vormt de inspiratiebron voor een aantal van de lessen. We spelen zelf fragmenten uit het stuk, improviseren verder naar aanleiding van de personages, of maken nieuwe scènes op basis van thema’s uit de voorstelling.
Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling van Het National Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstellingen ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form