IntermediateVoor als je je verder wilt ontwikkelen in acteren

 

In de cursus Tekst maak je kennis met diverse speltechnieken waarbij jij als speler centraal staat: je leert hoe je als acteur een tekst kleur en betekenis kunt geven. Je leert verder vaardigheden om emoties te verbeelden, personages vorm te geven en teksten vanuit verschillende invalshoeken te spelen. Je leert zowel dramatische als komische scènes te spelen en maakt kennis met uiteenlopende manieren om een verhaal te vertellen.

Schrijf je in voor deze cursus!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat doe je?
Iedere les begint met een warming up. In deze cursus leer je verschillende manieren om met een (theater)tekst om te gaan, en deze op de vloer vorm te geven. Aan de hand van diverse speltechnieken wordt gewerkt aan timing, tekstbehandeling en het ontwikkelen van personages.
Hoewel tekst de basis vormt voor deze cursus, beperken de lessen zich niet tot het werken met vaste scènes. Ook samenspel, het uitspelen van conflicten, stil spel en ruimtegebruik komen in de cursus aan bod.

Voor wie?
Je kan aan deze cursus meedoen als je minstens één toneelcursus hebt gevolgd. Bij Haags Theaterhuis, of elders.

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling van Het Nationale Theater. Deze voorstelling vormt tevens de inspiratiebron voor één les. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form