Haags KabaalHet theaterfestival van Haags Theaterhuis!

 

HAAGS KABAAL

FAKE NEWS

PRESENTATIES EN VOORSTELLINGEN van cursisten en vrienden van HTH

13 en 14 april - theater De Vaillant

Er is maar één kracht die nepnieuws groot maakt, en dat zijn WIJ.
Wat zijn sprankelende beelden leuk, en sensationele filmpjes, artikelen en tweets zijn nog veel leuker. En we voelen ons helemaal gestreeld als we op social media onze eigen ikke in perfectie tentoon kunnen stellen. Tijd is geld, en in de diepte gaan kost moeite, dus we plaatsen zonder de feiten te checken. Want zeg nu eerlijk: wie heeft er nu nog zin in de waarheid, tenzij die in 280 tekens of een korte videootje te begrijpen is? Wie neemt de tijd om deze wereld écht te begrijpen? Hoe ís Donald Trump eigenlijk aan de macht gekomen? Is de muur zo goedkoop als beweert? Wat geloof jij?

En ja, er zijn fact checkers. En zelfs Paus Franciscus vroeg op de Wereldcommunicatiedag “om de strijd aan te gaan met het zogeheten fake news, dat aanspoort tot haat en populisme.” Nou, die strijd willen we ook aangaan. Nou ja, strijd, bewustwording. Ons festival staat helemaal in het teken van FAKE NEWS! Workshops, lezingen, open podium, ontdekkingsreisjes en creatieve ontmoetingen met Nepnieuws-slachtoffers en Fake News experts. Met ons festival staan we in theater de Vaillant. We willen daarom graag dat alle workshops en het open podium gratis toegankelijk zijn voor alle cultuurmakers en bezoekers omdat onze samenwerkende organisaties veelal met bewoners in armoede werken en wij deze van harte bij ons festival willen betrekken.


HAAGS KABAAL is het afsluitende weekend van een lessenreeks bij Haags Theaterhuis. Een twee- of driedaags festival in een theater ergens in Den Haag.


Tijdens het festival lunchen we met alle cursisten, zijn er workshops verzorgd door de docenten, is er een open podium, voor iedereen die een act wil presenteren en is er randprogrammering.

De presentaties en voorstellingen van de cursisten blijven echter het belangrijkste onderdeel van het festival. We kijken naar elkaars voorstellingen, leren elkaar kennen en presenteren!

Zit je in een cursus met een eindpresentatie, ga je daar de laatste paar lessen samen met je docent naar toe werken. Uiteraard kan je ook familie en vrienden uitnodigen die het leuk vinden om te komen kijken naar jouw eindpresentatie!Wil je een indruk krijgen van de vorige editie in theater de Vaillant, klik dan HIER

Je kan het evenement ook volgen op FacebookLogin Form