Haags Kabaal 13 & 14 april

 

HAAGS KABAAL

FAKE NEWS

PRESENTATIES EN VOORSTELLINGEN van cursisten en vrienden van HTH

13 en 14 april - theater De Vaillant

Er is maar één kracht die nepnieuws groot maakt, en dat zijn WIJ.
Wat zijn sprankelende beelden leuk, en sensationele filmpjes, artikelen en tweets zijn nog veel leuker. En we voelen ons helemaal gestreeld als we op social media onze eigen ikke in perfectie tentoon kunnen stellen. Tijd is geld, en in de diepte gaan kost moeite, dus we plaatsen zonder de feiten te checken. Want zeg nu eerlijk: wie heeft er nu nog zin in de waarheid, tenzij die in 280 tekens of een korte videootje te begrijpen is? Wie neemt de tijd om deze wereld écht te begrijpen? Hoe ís Donald Trump eigenlijk aan de macht gekomen? Is de muur zo goedkoop als beweert? Wat geloof jij?

Entree festival is gratis
Producties €10
Bekijk alle voorstellingen met de Passe Partout voor €20


Ticketverkoop online en aan de kassa. Pinbetaling mogelijk

TICKETSPROGRAMMA

PAINICILLINE

HTH productie

13 april 18:00, 14 april 15:30 en 19:00, Rode Zaal, €10

Spel:
Larry door: Mirjam, Ilse, Sabine
Dexter door: Janne, Jules, Lucienne, Agnes
Raoul door: Laura, Iftin, Indy

Regie: Stephanie Hermes
Tekst: Ko van den Bosch


ZINGEN, ZUIPEN, ZEECONTAINER

productie Theater 3

13 april 19:30, 14 april 14:00 uur, Rode Zaal, €10


Nee, jij trekt volle zalen!

open podium

13 april 14:30, Gele Zaal, gratis entree

Het open podium van Haags Theaterhuis, waar iedereen die een act heeft op gebied van theater, zang, muziek, rap, spoken word een podium krijgt voor max 8 minuten! Te leuk om te bezoeken! Hier word je verrast en vermaakt door (nu nog) onbekend talent!


GEBROED

productie Theater 3

13 april 21:00, zondag 12:30 en 17:00 uur, Rode Zaal, €10

RANDPROGRAMMA

FAKE NEWS RAP met UMIT C

Workshop

13 april 15:30, Studio 2, gratis entree. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze eigen Haagse Umit C leert je de basisbeginselen van het rappen. Rap is een manier om uiting te geven aan je gevoel, maar alles wordt soms ook een beetje aangedikt. Vooral als we over Fake News gaan rappen. Daarmee lijkt het leven soms een beetje mooier dan het in werkelijkheid is.


CARTOON TEKENEN met DE DRAW CLUB

Workshop

13 april 15:30, foyer, gratis entree. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aleid Landeweerd maakt prachtige illustraties en cartoons en neemt haar vrienden van Draw Club Den Haag mee. Je kunt van hen leren hoe je een (fake) nieuwtje in een krachtig beeld kan vangen. Ook zullen zij ter plaatse tekeningen maken aan de hand van de voorstellingen.

KRANTENKOPPEN

Workshop

13 april 14:30 uur, benedenfoyer, gratis entree. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij een krantenartikel waarbij je een duidelijke emotie voelt, maak je een masker van papier, tape en nietjes. Het masker geeft die emotie weer. Deze emotie is een reactie op het krantenartikel van je keuze, fragmenten uit het artikel laat je als pop-up elementen uit de krant komen. Met het masker op de krant vasthoudend ga je op de foto en ontstaat er een heldere beeldtaal met een inhoudelijke basis. Door: Anne Dronkers.


ZANG, DANS EN POEZIE VAN AVRASYA

13 april van 14:00 - 14:30 uur in de foyer

Omdat we Haags Kabaal samen met onze buren willen vieren, zijn we super blij dat we vanuit Stichting Avrasya een aantal prachtige performances mogen verwelkomen! Gulbahar & Ayla zingen klaagliederen, Fatma zal een aantal gedichten voordragen en Gulnur trakteert ons op een dansperformance.


TOON POLYGOON

Grammofoonplatendraaier

13 april van 14:00 tot 15:00 uur bij de entree

Als er iemand is die fake news uit z'n mouw kan schudden dan is dat Toon wel! Zijn levensmotto is: "1 dag niet gelachen is 1 dag niet geleefd" en dat straalt ervan af. Toon Polygoon draait 78-toeren grammofoon platen uit den ouden doos. Als je hem niet wil missen: hij is er maar een uurtje vanaf 14 uur, dus kom gewoon lekker vroeg!


JOURNALISTE/STADSDICHTER Geraldina Metselaar

Gedichten en Interviews

13 april tussen 14:30 en 16:00 uur in de foyer

Geraldina is recentelijk verkozen tot stadsdichter van Den Haag en we zijn dan ook super trots dat we haar in het programma mogen verwelkomen. Ze zal een aantal van haar gedichten voordragen en de bezoeker eens stevig aan de tand voelen over Fake News!


HAAGS KABAAL is het afsluitende weekend van een lessenreeks bij Haags Theaterhuis. Een twee- of driedaags festival in een theater ergens in Den Haag.


Tijdens het festival lunchen we met alle cursisten, zijn er workshops verzorgd door de docenten, is er een open podium, voor iedereen die een act wil presenteren en is er randprogrammering.

De presentaties en voorstellingen van de cursisten blijven echter het belangrijkste onderdeel van het festival. We kijken naar elkaars voorstellingen, leren elkaar kennen en presenteren!

Zit je in een cursus met een eindpresentatie, ga je daar de laatste paar lessen samen met je docent naar toe werken. Uiteraard kan je ook familie en vrienden uitnodigen die het leuk vinden om te komen kijken naar jouw eindpresentatie!Wil je een indruk krijgen van de vorige editie in theater de Vaillant, klik dan HIER

Je kan het evenement ook volgen op FacebookLogin Form