HAAGS KABAAL

Haags KabaalHet theaterfestival van Haags Theaterhuis!

 

Haags Kabaal XL

16 & 17 december 2017


Koop hier je kaarten

!! Let op: ons kaartsysteem laat het nog niet toe om kaartjes voor verschillende voorstellingen in 1 keer te betalen. Daarom zal je voor elke voorstelling apart moeten afrekenen. Excuses voor het ongemak.

Passepartout

Toegang tot alle voorstellingen op zaterdag en zondag.

Wil je veel voorstellingen bezoeken, dan is het wellicht een idee om een Passepartout te kopen. Voor €15,00 kan je alle voorstellingen gaan bekijken. Met uitzondering van de Masterclass en de Netwerkbijeenkomst.

Normaal €15,00
Ooievaarspas €7,50
tot 12 jaar €7,50

Koop hier je kaartenDe cursisten van Haags Theaterhuis presenteren hun eindpresentaties in Theater de Vaillant.
2 dagen lang bezetten we dit prachtige theater om elkaar en anderen onze presentaties te laten zien. De beginnende cursisten presenteren aan elkaar en de gevorderde spelers spelen voor publiek.

Maar dit jaar is er meer!! Door een samenwerking met Theater de Vaillant en Het Nationale Theater hebben we een programma voor 2 hele dagen kunnen samenstellen. We hebben een heel divers programma, waarin voor iedereen een voorstelling is, die aanspreekt. Omdat het je vrienden zijn, die erin meespelen, of een familielid. Of omdat je misschien ook wel wil meespelen in een HTH productie en alvast wil weten hoe dat er uitziet op het toneel.

Ook kinderen kunnen dit jaar mee naar Haags Kabaal, om te kijken en mee te doen! Het Nationale Theater verzorgt een Masterclass, die hoort bij de voorstelling The Nation. En wist je dat er een aantal heel stoere tienermoeders zijn, die ook een eigen voorstelling hebben gemaakt en die graag tijden Haags Kabaal willen opvoeren? Dat en nog veel meer om te zien en te doen!

Daarom HAAGS KABAAL XL!!HET PROGRAMMA

Zaterdag 16 december

13:30 - 14:30 Roodcapeje (4+) - Kindervoorstelling
14:30 - 15:30 Workshop bij Roodcapeje
14:30 - 17:00 Theatermaken met onbekende helden - Netwerkbijeenkomst
17:00 - 18:00 Vandaag vliegt de tijd - Voorstelling
18:10 -18:40 The Shah of Holland
19:30 - 21:30 BLOK 1 - presentaties van Regie en HTH productie 'EIND/TIJD'
21:30 - 23:00 Feestje! met DJ Tienyo
21:40 - 22:10 The Shah of Holland

Zondag 17 december

12:30 - 13:30 BLOK 2 - HTH productie 'EIND/TIJD' door cursisten

Besloten gedeelte

14:00 - 15:00 Workshops - van docenten voor cursisten
15:00 - 16:45 Presentaties van Theater1 woe & do, Fysiek acteren, De Vloer op, Theater 55+, Acteren Vergevorderden, Improviseren, Drama Class
17:00 - 18:30 Heldendiner - voor cursisten

Einde besloten gedeelte

19:00 - 22:00 Masterclass 'The Nation' - door Het Nationale Theater
18:30 - 20:15 BLOK 3 - door de cursisten van Cabaret, Fysiek acteren, Acteren voor Vergevorderden, De Vloer op en Drama Class
20:30 - 22:30 BLOK 4 - presentaties van Regie en HTH productie 'EIND/TIJD'


Bekijk hier alle activiteiten en voorstellingen van Haags Kabaal XL


BLOK 1

3 Regie presentaties en de HTH productie EIND/TIJD

cursisten van Regie en Lange productie

Zaterdag 16 december
19:30 - 21:30 uur

Theater de Vaillant, Rode Zaal

Bij de cursus Regie leren de cursisten om een eigen stuk te regiseren. Daar komt veel bij kijken. Ze regiseren tijdens dit blok hun eigen stuk van ca 10 min. Daarna vertellen ze wat er zoal bij komt kijken en wat hun bevindingen tijdens het proces zijn geweest.

Aansluitend kan je kijken naar de HTH productie EIND/TIJD. 11 spelers hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan dit stuk. Marian Pankow heeft de regie in handen genomen.

een treinperron, 11 mensen
een bom gaat af
gedachten

Normaal €10,00
Ooievaarspas €5,00
tot 12 jaar €5,00

Koop hier je kaarten


Roodcapeje (4+)

Kindervoorstelling met workshop

Schott in the Rose productie, Serge Bosman en Janine Schott

Zaterdag 16 december
13:30 – 14:30 uur

Theater de Vaillant, Gele Zaal


Roodkapje is het zat!

Waarom zijn het altijd de jongens die een ridder, een redder of een superheld mogen zijn? De meisjes moeten altijd lief, mooi en bang zijn en wachten tot ze gered worden om te trouwen.

Roodkapje wil ook een superheld zijn.Ze maakt van haar kapje een supercape en gaat op zoek naar superman. Onderweg redt zij allerlei sprookjesfiguren die ook geen zin meer hebben om te wachten op een prins.

Een modern fantasierijk sprookje over in je dromen durven geloven en dapper zijn.

Kind tot 12 jr €5,00 (incl. workshop)
Ooievaarspas €2,50
Volwassenen gratis

Koop hier je kaarten


Theatermaken met onbekende helden

Netwerkbijeenkomst voor Theatermakers

door Stephanie Hermes

Zaterdag 16 december
14:45-16:45

Theater de Vaillant, Studio 1

Onderwerp is community art, engagement en werken met onbekende helden. Elkaar leren kennen, inspireren, oefeningen uitwisselen en een lekker soepje eten. Deze editie organiseren we samen met Theater De Vaillant en de Academie voor Circus- en Theaterperformance Utrecht.

Normaal €5,00
Ooievaarspas €2,50

Koop hier je kaarten


Vandaag vliegt de tijd

voorstelling van jonge moeders

Motherhood

Zaterdag 16 december
17:00 – 18:00 uur

Theater de Vaillant, Gele Zaal

Kelly, Mèlanie, Ghizlane, Brigitte en Alexia zijn de moeders die in de voorstelling Vandaag vliegt de tijd spelen.

De voorstelling gaat over hun en eigen leven, de zoektocht naar de eigen identiteit, het vrouw zijn en het kiezen voor jezelf. In een traject van een klein jaar hebben de jonge moeders veel van elkaar geleerd en gewerkt aan het (her)ontdekken van hun talenten. De voorstelling is rauw, echt en soms hard. De comfortzone van de moeders wordt verlegd en zij komen hierdoor uit hun isolement. De eigen verhalen zijn door regisseur Liselot van de Geer tot een voorstelling gemaakt.

Normaal €2,50
Ooievaarspas €1,25

Koop hier je kaarten


BLOK 2

de HTH productie EIND/TIJD

Cursisten van Lange productie

Zondag 17 december
12:30 - 13:30 uur

Theater de Vaillant, Rode Zaal

een treinperron, 11 mensen
een bom gaat af
gedachten

Normaal €10,00
Ooievaarspas €5,00
tot 12 jaar €5,00

Koop hier je kaarten


Masterclass The Nation

door Abdel Daoudi van Het Nationale Theater

Zondag 17 december
19:00 - 22:00 uur

Theater de Vaillant, Studio 1

Het Haags Theaterhuis en Het Nationale Theater zijn dit seizoen een nauwe samenwerking aangegaan. Exclusief voor cursisten van HTH organiseren wij nu een Masterclass The Nation. Deelnemers analyseren o.lv. Abdel Daoudi, theatermaker en regieassistent bij The Nation, deze zeer succesvolle marathonvoorstelling van Het Nationale Theater en gaan op de vloer aan de slag met scènes uit het stuk. Deelnemers krijgen korte delen van de tekst van tevoren opgestuurd om te leren.

Over The Nation, regie Eric de Vroedt

The Nation is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Een razendsnelle marathonvoorstelling, zoals een Netflix-serie op toneel. Het stuk speelt zich af in Den Haag en begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen. In alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

The Nation laat zien dat er nooit maar één iemand gelijk heeft. Een 5 uur durende theaterervaring, inclusief twee pauzes en maaltijd, waarbij iedereen gegarandeerd op het puntje van de stoel zit!

Inschrijving De Masterclass The Nation is toegankelijk voor iedere cursist van het Haags Theaterhuis vanaf 17 jaar. Er is “slechts” ruimte voor maximaal 12 deelnemers. De kosten bedragen euro €25 (exclusief kaartje The Nation en/of maaltijd). Schrijf in vóór 11 december!

Ik doe mee aan de masterclass

Deelnemers aan de Masterclass die de voorstelling willen bezoeken, dienen zelf kaartjes en/of maaltijd te reserveren bij de Kassa van de Koninklijke Schouwburg: www.hnt.nl Wees er snel bij, de voorstelling raakt snel uitverkocht!

The Nation is nog te zien in de Koninklijke Schouwburg van donderdag 11 januari t/m zaterdag 13 januari ’18 van 18:00 tot 23:00 uur, en op zondagmiddag 14 januari ’18 van 15:00 tot 20:00 uur


BLOK 3

Presentaties van cursisten

Zondag 17 december
18:30 - 20:00 uur

Theater de Vaillant, Rode Zaal

De presentaties van onze eigen helden:

 • Theater1 woendag
 • Fysiek acteren
 • Theater1 donderdag
 • De Vloer op
 • Theater 55+
 • Acteren voor Vergevorderden
 • Improviseren
 • Drama Class

Dit Blok is voor iedereen die wil komen kijken naar vrienden en familie die vandaag op het toneel staan. En heb je interesse in een cursus en wil je graag weten wat je daar precies doet en leert, is dit ook het juiste BLOK om te komen kijken.

Normaal €7,50
Ooievaarspas €3,75
tot 12 jaar €3,75

Koop hier je kaarten


The Shah of Holland

The Shah

zaterdag 16 december
18:10 uur
21:40 uur

Theater de Vaillant, Rode Zaal

NEDERLANDS

Een aangrijpende storytelling show over de journey van een Nederlandse-Afghaan die twee werelden op één aarde knutselt.

De verhalen tonen kwetsbaarheid, liefde, schaamte, verdriet en trots. Shah neemt het publiek op een innemende wijze mee in zijn persoonlijke ervaringen en schijnt zijn licht op de Afghaanse wereld in Nederland. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. De voorstelling richt zich op de uitdagingen binnen de Westerse en Oosterse idealen en de huidige ontwikkeling in de Nederlandse samenleving.

De show wordt vergezeld door een prachtige muzikale inbreng van twee muzikanten.

Verhaal bewerkingShah Tabibi & Raphael Rodan.
Muziek: Niek Hoevenaars & Rik Strengers.
Artistieke regie & Decor: Anat Ratzabi.


ENGlISH

A compelling and fascinating storytelling show about vulnerability, love, shame, cultural clashes and harmony.

A young boy that was brought to the Netherlands at the age of four from a country that was torn by war. Shah tells about his earliest memories, shares his sincere emotions and involves the audience in reliving intriguing moments. The show highlights the challenges within the Western and Eastern ideals in the Netherlands. The Shah of Holland is accompanied by sublime live guitar performance.

Story by: Shah Tabibi & Rafael Rodan
Art Director & Decor: Anat Ratzabi
Musicians: Niek Hoevenaars & Rik Strengers.

gratis toegang, wel graag reserveren
Free entrance, booking required

Reserveer hier je kaarten


BLOK 4

2 Regie presentaties en de HTH productie EIND/TIJD

cursisten van Regie en Lange productie

Zondag 17 december
20:30 - 22:00 uur

Theater de Vaillant, Rode Zaal

Bij de cursus Regie leren de cursisten om een eigen stuk te regiseren. Daar komt veel bij kijken. Ze regiseren tijdens dit blok hun eigen stuk van ca 10 min. Daarna vertellen ze wat er zoal bij komt kijken en wat hun bevindingen tijdens het proces zijn geweest.

Aansluitend kan je kijken naar de HTH productie EIND/TIJD. 11 spelers hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan dit stuk. Marian Pankow heeft de regie in handen genomen.

Normaal €10,00
Ooievaarspas €5,00
tot 12 jaar €5,00

Koop hier je kaarten


Wereldburgermenu

gemaakt door Theatercafé Einderloos Lekker

Tussen al het Kabaal door moet je wel goed eten! Theatercafé Einderloos zorgt dat het je aan niets tekort komt! Einderloos is een samenwerking tussen praktijkschool De Einder en theater De Vaillant. De bar en de keuken worden grotendeels gedraaid door onze stagiaires en hun leermeesters. Er wordt dus volop geleerd! Wat een Helden!!

Eet je gezellig mee? Dat kan op zaterdag en zondag! (Ben je cursist dan eet je op zondag al mee in het besloten programma)

Bestel je maaltijd alvast, dan kan de keuken zich alvast goed voorbereiden!

Heb je speciale dieetwensen, geef die dat door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Normaal €7,50

Bestel hier je maaltijd!


!! Programma onder voorbehoud

haags kabaal goud 2017

 • HTH 7-4-2017-2
 • HTH 7-4-2017-1
 • HTH 7-4-2017-2
 • HTH 7-4-2017-1

Login Form