Haags KabaalHet theaterfestival van Haags Theaterhuis!

 

HAAGS KABAAL VUUR

PRESENTATIES EN VOORSTELLINGEN van cursisten en vrienden van HTH

14 t/m 16 december - theater De Vaillant

Wat is het innerlijke vuur in jou? Wat doet jou ontvlammen en wat houd je juist tegen om vuur en vlam te vatten? Vuur in ieders hart om te gaan voor persoonlijke dromen, maar ook het vuur dat brandt en de natuur krengt in de klimaatveranderingen. En welke angsten leven in de samenleving op straat? Angst voor verandering, angst voor het onbekende?KOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.


PROGRAMMA INHOUD


-----

INNERLIJK VUUR EN GEVAAR VAN VUUR

vrijdag 14 december 19:00 @Foyer
gratis

Brandweervrouwen vertellen waarom zij zoveel passie hebben voor hun vak. Maar ook over de gevaren die daar bij komen kijken. En hoe brandveilig is jouw omgeving eigenlijk?


-----

VUUR IS NIET ROOD (14+)

vrijdag 14 december 19:30, zaterdag 16:15, zaterdag 21:00 @Rode Zaal
Kaartje €10
de HTH productie o.l.v. Stephanie Hermes
spel: Patrick Bodeker, Joanna de Gruiter, Caroline Knook, Waldo Happee, Sanne Mom, Debbie Nuijten, Anita Pos, Gemmie Reinen, Kirsten WissinkKOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.

------

CIRCUS ONGEMAK

vrijdag 14 december 21:15, zaterdag 15:00, zaterdag 19:00 @Rode Zaal
Kaartje €10
de HTH productie o.l.v. Wilfred van de Peppel
spel: Maria Savago, Wendy Lazaroms, Juan A. Brescoli, Femke Kemink,Hans Liefting, Barbara Lubbers, Ed Schurman, Maartje Oonk, Eva Raaphorst

KOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.

-----

BEGINNERS BLOK

zaterdag 15 december 11:00 @Gele Zaal
gratis, alleen toegankelijk voor cursisten
De cursisten van Theater 1 en Theater 2, presenteten hier aan de andere beginnerscuristen een korte eindpresentatie.Ook de dames van de cursus Laat maar lekker waaien verzorgen een korte act.

-----

GEVORDERDEN BLOK

zaterdag 15 december 14:00 @Gele Zaal
Kaartje €5

Kijk naar de gevorderden cursisten van De Vloer op en Tekst. Zij laten mooie presentaties zien. En er is gelegenheid om een scene van De Vloer op mee te spelen.....als je durft!

KOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.

-----

'NEE, JIJ TREKT VOLLE ZALEN!'- OPEN PODIUM

Zaterdag 15 december 15:00
gratis
Met acts van iedereen die een podium wil! Kom kijken en luisteren naar: rap, poezie,zang, cabaret en goochelen!


-----

Natuurwandeling door de Schilderswijk

Zaterdag 15 december 16:15 - 17:45, verzamelen bij kassa
gratis

Maak samen met veldbiologe Anna Kreffer (projectleider KNNV Den Haag) een natuurwandeling door de Schilderswijk. Wist je dat een blad aan de boom rood kleurt bij stress? Hoe reageert de natuur en de inwoners van de wijk op de veranderingen in de samenleving? Ontdek deze geheimen van de Schilderswijk, natuur en cultuur komen samen.
-----

DRAMA CLASS

zaterdag 15 december 17:00 @Gele Zaal
gratis

with performence and open course

Enjoy the performance of the students Drama Class! Teacher Amanda Wolzak is also giving a open course, so you can try playing yourself! She is the best, so be her guest!!


-----

Workshop expressie uit de Indiase dans

Saskia Pahladsingh van dansschool Anjaly Abhinaya
zaterdag 15 december 17:00 @Studio 3
gratis, wel graag aanmelden

Danseres en docent Saskia Pahladsingh geeft een kijken in de Zuid-Indiase klassieke tempeldans Bharata Natyam (; letterlijk Indiase dans). In deze workshop staat expressie (Abhinaya) centraal. Indiase dans kent negen gestileerde expressies, de Navara’s. Blij, boos, angstig of verliefd? Tijdens de workshop maak je kennis met de verhalende wereld van Indiase dans aan de hand van de negen gemoedstoestanden en leer je deze uit te beelden. Abhinaya is essentieel binnen Bharata Natyam, hierdoor is het voor een ieder ‘te verstaan’. Dans is immers een lichaamstaal, een universele taal.

IK DOE MEE!


-----

Muziek in de Foyer door Avrasya

zaterdag 15 december 19:00 @Foyer
gratis


Stichting Avrasya bevordert de emancipatie, integratie en participatie van niet-westerse, met name Nederlands-Turkse, en Kaukasisiche vrouwen in de Nederlandse samenleving. Kenmerkend is, dat in de georganiseerde activiteiten een uitwisseling plaatsvindt tussen allochtone en autochtone vrouwen. Wederzijds begrip voor de maatschappelijke achtergronden en culturele waarden van de participerende vrouwen – noem het verbondenheid – staat centraal. De activiteiten zijn erop gericht om de Nederlandse cultuurwaarden te leren kennen en het maatschappelijk functioneren in Nederland te bevorderen met begrip voor de sociaal-culturele waarden en gewoonten uit de oorsprongsgebieden. Dit alles gebeurt op een specifieke, herkenbare en laagdrempelige wijze.-----

Powertalk ontdek je persoonlijk vuur

I.s.m. Amnesty International
zaterdag 15 december 19:00 @Studio 1
gratis

Motivation speaker Huibert Koers is vrijwilliger bij Amnesty Den Haag. Waar komt zijn power vandaan om zich belangeloos in te zetten voor een ander? Huibert vertelt over de schrijfactie Write for rights, een steunbetuiging waarbij je een brief kunt schrijven aan iemand die ergens ter wereld ten onrechte gevangen zit. Wat is jouw vuur voor de ander, en hoe kun je deze kracht omzetten in het dagelijks leven? Samen met theaterwetenschapper Stephanie Hermes ontdek je jouw brandend hart.------

Vuursymphonie improvisatie

Muziekcentrum1001nachten
zaterdag 15 december 19:45 - 20:45 @Gele Zaal
gratis, wel graag aanmelden

Bij Muziekcentrum1001nachten krijgen jonge muzikale talenten de mogelijkheid om hun liefde voor muziek verder te ontwikkelen. Onder leiding van Ahmet Gür worden er wekelijks op verschillende locaties in de Schilderswijk muzieklessen gegeven. Inspiratie, talentontwikkeling en verbindingen staan centraal. Samen met het publiek nodigt Muziekcentrum1001nachten je uit om de djémbe aan te slaan en samen een vuursymphonie on-spot te componeren.

IK DOE MEE!


GEVORDERDEN BLOK

zaterdag 15 december 20:00 @Gele Zaal
kaartje €5

Kom kijken naar de presentaties van gevorderden curisten Fysiek acteren en Acteren ver gevorderden

KOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.

-----

KOOP HIER KAARTJES

Kaartjes koop je ook aan de deur. Alleen contant betalen.

'Light my fire' Seks en geweld in het poppentheater

zondag 16 december 14:00 @Gele Zaal

Seks en geweld met poppen; het kan allemaal, of niet? Vanuit een vurig verlangen naar talentontwikkeling van poppenspelers laten we geen thema ongeroerd. In een vlammend debat gaan we op zoek naar de grenzen van deze thematiek in de Wereld van Poppenspel. In het gelijknamige blad komt dit thema in het nieuwste nummer aan bod. Hier sluiten we met dit symposium op aan. Er zijn voorafgaand aan het symposium een workshop te volgen. Er de keuze uit twee workshops en ontdek je hoe geweld of erotiek kan inzetten bij het werken met poppen in een theatrale context. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het werken met- of kijken naar poppen- en objecttheater. Om je fantasie te prikkelen, kennis te vergroten en je netwerk uit te breiden.


Gratis toegankelijk; zegt het voort, wij zorgen voor een warm welkom!


HAAGS KABAAL is het afsluitende weekend van een lessenreeks bij Haags Theaterhuis. Een twee- of driedaags festival in een theater ergens in Den Haag.


Tijdens het festival lunchen we met alle cursisten, zijn er workshops verzorgd door de docenten, is er een open podium, voor iedereen die een act wil presenteren en is er randprogrammering.

De presentaties en voorstellingen van de cursisten blijven echter het belangrijkste onderdeel van het festival. We kijken naar elkaars voorstellingen, leren elkaar kennen en presenteren!

Zit je in een cursus met een eindpresentatie, ga je daar de laatste paar lessen samen met je docent naar toe werken. Uiteraard kan je ook familie en vrienden uitnodigen die het leuk vinden om te komen kijken naar jouw eindpresentatie!Wil je een indruk krijgen van de vorige editie in theater de Vaillant, klik dan HIER

Je kan het evenement ook volgen op FacebookLogin Form