TheaterreizenTheatercursussen op een unieke locatie

 

Theaterreis Frankrijk

  • Inhoud
  • Praktisch

Voor de tweede keer organiseert Het Haags Theaterhuis in de zomervakantie een theaterweek in het voormalig vrouwenklooster La Vie Tara, in het pittoreske Lalouvesc in de Ardèche. Onder leiding van de ervaren docent en theatermaker Arne Sybren Postma werken we 6 dagen lang aan zelfgekozen dialogen, uitmondend in presentaties voor Nederlandstalig publiek ter plaatse.Is er een dialoog die je altijd al eens hebt willen spelen? Heb je nooit de tijd of gelegenheid gehad of mis je de juiste tegenspeler? Nu is je kans om deze dialoog onder leiding van een professionele maker op de Bühne te brengen!


Voorbereiding

Bij inschrijving voor de cursus kies je in samenspraak met de docent een geschikte dialoog en bereid je de tekst zoveel mogelijk thuis voor. Voorafgaand aan de reis wordt tijdens een eerste bijeenkomst in Den Haag met alle cursisten besloten wie jouw tegenspeler wordt; je speelt dus altijd zowel een rol in je eigen dialoog als in de dialoog van een andere cursist.


Weekindeling

In Frankrijk zijn de aan- en afreisdagen op zaterdag. Van zondag t/m vrijdag werken we dagelijks aan de dialogen, diepen we de rollen uit, kijken we naar verschillende manieren van acteren, en gaan we op zoek naar kostuum en decor. Het klooster heeft zeer veel mooie ruimtes die geschikt zijn voor locatietheater.


Repeteren

Er wordt dagelijks gerepeteerd in blokken van 9:30 tot 12:30, van 13:30 tot 15:30 en van 20 tot 22 uur. Er zijn evenveel dialogen als er cursisten zijn. Mogelijk kom je niet elk blok aan bod, maar er is voldoende tijd om van elke dialoog een prachtige mini-voorstelling te maken. Daarnaast is er veel vrije tijd om de prachtige omgeving in de Ardèche en het pittoreske dorp Lalouvesc te bewonderen.


Presenteren

De presentaties vinden plaats op vrijdag 4 augustus voor Nederlandstalig publiek, dat we zelf zullen werven onder de vele toeristen ter plaatse. Daarnaast heeft de Nederlandse uitbater van La Vie Tara een groot Nederlandstalig netwerk in de regio. We verwachten zeker 50 man publiek.


Extra

De beste dialoog wordt ingezonden voor het Leidse dialogenfestival dat plaatsvindt in sept/okt 2017.

Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

Cursusdatum

van 29-07-2017 tot 05-08-2017

Lestijd

dagelijks repetitie in blokken van 9:30 tot 12:30, van 13:30 tot 15:30 en van 20 tot 22 uur

Aantal lessen

7 dagen.

Docent(en)

Arne Sybren Postma

Locatie

La Vie Tara Route de St. Bonnet 07520 Lalouvesc Ardeche – Frankrijk

Presentatie

De presentaties vinden plaats op vrijdag 4 augustus voor Nederlandstalig publiek, dat we zelf zullen werven onder de vele toeristen ter plaatse.

Let op:

  • De kamerprijs van €719,00 is voor een (gedeelde) 2 pers kamer met douche en toilet. Er zijn tegen een meerprijs ook mogelijkheden voor een eenpersoonskamer, met of zonder wc/douche. Vraag naar de mogelijkheden.
  • De prijs is exclusief de reis!
  • Annuleringsvoorwaarden: Bij annuleren vóór 16 juni betaal je €25,- administratiekosten. Annuleer je tussen 16 juni en 23 juni, betaal je 50% van jouw kamerkosten en annuleer je ná 23 juni, betaal je 100% van jouw kamerkosten.

Kosten

€719,00 (inclusief 7 overnachtingen, ontbijt, lunch en diners en alle drankjes. ). Met ooievaarspas €719,00.


Bijzonderheden

Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

Inschrijven

Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen inschrijven!!

 

Login Form