AdvancedCursussen voor de ver gevorderde spelers

 

De mimespeler maakt gebruik van de taal van het lichaam als bron en instrument voor het spelen en theatermaken. Beeld, beweging en ruimte staan centraal. Bij Fysiek acteren maak je kennis met kernoefening van de Mime Corporel van de Franse leermeester Etienne Decroux, werk met technieken van Jerzy Grotowski en verfijn je je lichaamsbeheersing door pantomime oefeningen. Docent Wilfred van de Peppel, werkzaam aan theaterscholen en conservatoria in heel Europa, laat je kennis maken met het oervak voor elke acteur. De essentiële basis voor elke speler, amateur of professional.

Ik doe mee!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

cursus  Fysiek acteren
cursusdata  29-10-2019 - 04-02-2020
lestijd  dinsdag 20:30-22:30
aantal lessen  13, waarvan 1 presentatiemoment en 1 voorstellingsbezoek
docent(en)  Docent informatie volgt nog
locatie  nog onbekend
voorstellingsbezoek  Op ga je naar de voorstelling Informatie volgt.
presentatie  01-02-2020 - Haags Kabaal meer info
let op  
  • Ben je student? Dan krijg je €100 korting op de cursusprijs. Mail een kopie/foto van je studentenpas naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl .
  • Ben je in bezit van de Ooievaarspas, dan is de cursus gratis. Kom voor de 1e les je pas registeren op ons kantoor.
  • Betaling in 3 termijnen mogelijk. Er wordt €15 administratiekosten in rekening gebracht. Mail naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl (niet mogelijk bij vroegboekkorting) Je verzorgt een theatrale act tijdens Haags Kabaal op 1 februari in Theater de Vaillant.
  • Er is geen les in week 43, 52 en 1.
kosten  
  • normaal tarief:  €329,00 inclusief 21% BTW
  • met ooievaarspas:  gratis inclusief 21% BTW
  • met studentenkorting:  €229,00 inclusief 21% BTW
  • bij vroegboeking tot 01-09-2019:  €296,10 inclusief 21% BTW
bijzonderheden  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

inschrijven  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen onschrijven.
proefles  Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan. Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

Wat doe je?
Bij het fysieke acteren komt eerst de beweging en dan de invulling, een verhaal ontwikkeld zich vanuit het creatieve proces. Vaak weten we veel over de biografie van een personage. Maar kunnen we hem ook een lichaam geven? Hoe gaat, staat zit mijn personage? Wat is het ritme van het lopen? Wat is de basishouding, wat zijn typische gebaren of zinnen?

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen met minimaal 2 jaar spelervaring bij Haags Theaterhuis of elders./p>

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form