IntermediateVoor als je je verder wilt ontwikkelen in acteren

 

In de cursus Tekst maak je kennis met diverse speltechnieken waarbij jij als speler centraal staat: je leert hoe je als acteur een tekst kleur en betekenis kunt geven. Je leert verder vaardigheden om emoties te verbeelden, personages vorm te geven en teksten vanuit verschillende invalshoeken te spelen. Je leert zowel dramatische als komische scènes te spelen en maakt kennis met uiteenlopende manieren om een verhaal te vertellen.

Schrijf je in voor deze cursus!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

cursus  Tekst
cursusdata  30-10-2019 - 05-02-2020
lestijd  woensdag 18:30-20:30
aantal lessen  13, waarvan 1 voorstellingsbezoek en 1 presentatie
docent(en)  Docent informatie volgt nog
locatie  In het Koorenhuis, Prinsegracht 27 Den Haag
voorstellingsbezoek  Op 04-12-2019 ga je naar de voorstelling Sexual Healing van HNT.
presentatie  01-02-2020 - Haags Kabaal meer info
let op  
  • Ben je student? Dan krijg je €100 korting op de cursusprijs. Mail een kopie/foto van je studentenpas naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl .
  • Betaling in termijnen mogelijk. Er wordt €15 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Je verzorgt een theatrale act tijdens Haags Kabaal op 1 februari in Theater de Vaillant.
  • Er is geen les in week 43, 52 en 1.
kosten  
  • normaal tarief:  €309,00 inclusief BTW
  • met ooievaarspas:  gratis inclusief BTW
  • met studentenkorting:  €209,00 inclusief BTW
  • bij vroegboeking tot 01-09-2019:  €278,10 inclusief BTW
bijzonderheden  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

inschrijven  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen onschrijven.
proefles  Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan. Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

Wat doe je?
Iedere les begint met een warming up. In deze cursus leer je verschillende manieren om met een (theater)tekst om te gaan, en deze op de vloer vorm te geven. Aan de hand van diverse speltechnieken wordt gewerkt aan timing, tekstbehandeling en het ontwikkelen van personages.
Hoewel tekst de basis vormt voor deze cursus, beperken de lessen zich niet tot het werken met vaste scènes. Ook samenspel, het uitspelen van conflicten, stil spel en ruimtegebruik komen in de cursus aan bod.

Voor wie?
Je kan aan deze cursus meedoen als je minstens één toneelcursus hebt gevolgd. Bij Haags Theaterhuis, of elders.

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling van Het Nationale Theater. Deze voorstelling vormt tevens de inspiratiebron voor één les. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form