Over onsAlle informatie over het Haags Theaterhuis

 

Het Haags Theaterhuis is dé plek in Den Haag waar je terecht kunt voor een theatercursus!

Het uitgebreide cursusaanbod biedt altijd een cursus die bij jou past. Zo kun je beginnen met een basiscursus, waarin je kennismaakt met toneelspelen en de verschillende disciplines. Op beginners én gevorderden-niveau zijn er cursussen in fysiek acteren, improvisatie, tekst of cabaret. En voor de vergevorderde spelers is er de cursus Productie: hier maak je met elkaar een echte theaterproductie die je opvoert in het Theater aan het Spui.

De kwaliteit van de cursussen is hoog: alle docenten zijn gediplomeerd en hebben jarenlang ervaring in het (Haagse) theatercircuit. Door hun ervaring en goede begeleiding, kun jij met plezier en vertrouwen je cursus doen. Ben je benieuwd wie de docenten zijn? Kijk dan eens op de docentenpagina!

Uniek aan het Haags Theaterhuis is de samenwerking met Theater aan het Spui, waarbij de cursussen direct verbinding krijgen met de programmering van het theater. Contact tussen de cursist en theatermakers vormt een belangrijk onderdeel van de filosofie van het Haags Theaterhuis. Alle cursussen bestaan uit een serie lessen én het bezoeken van twee voorstellingen in het TAHS. Waar mogelijk, sluiten de cursussen inhoudelijk aan op de theaterprogrammering en maken we contact met de professionele spelers. Het kan dus zo maar zijn, dat je in gesprek mag met de sterrencast van een grote productie!

Het Haags Theaterhuis wil ook een stimulerende rol spelen in de verbinding, samenwerking en doorstroom in de Haagse (amateur)theatersector, om bij te dragen aan een interessant en levendig klimaat voor theatermakers.

Login Form