Over ons

Wij willen iedereen creatief laten groeien, of dit nu gaat om individuen of om groepen. Onze kracht zit in de persoonlijke benadering van de mensen.

Om te weten wat de behoeften en leervragen zijn, is de frequentie van contactmomenten hoog. Iedereen bij HTH voelt zich gezien door deze persoonlijke benadering.

HET TEAM

Creatieve geesten, organisatietalenten, artistiekelingen, theaterdieren… bij Haags Theaterhuis vind je ze in allerlei soorten en maten. En op dit moment zijn we allemaal heel verdrietig. Onze speler, kanjer en luis in de pels Wendy Lazaroms is op 7 april 2020 aan Corona overleden. We missen haar enorm. Wat hadden we graag alle mooie, nieuwe ontwikkelingen samen met Wendy gedeeld en gevierd.

Bekijk het team

Kernwaarden

HTH is een productiehuis, we bieden cultuureducatie, bedrijf workshops, theatervoorstellingen, community art projecten en opleidingen. Dit is waar we voor staan:

Cultuur
Wij verbinden mensen door theater van kwaliteit te maken. Je mag er zijn met al je ideeën, je creatieve uitspattingen, je rariteiten, je angsten, je ambities. Wij hebben de ambitie om met onze producties een spiegel van Den Haag te zijn. Hierbij is het voor ons belangrijk dat we geen verhalen óver een community vertellen, maar mét en dóór hen. Ons motto “Alles kan, alles is mogelijk”.

Inclusiviteit
HTH wil een culturele broedplaats zijn waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Ongeacht leeftijd, portemonnee, opleidingsniveau, roots of voorkeuren. Omdat openheid en acceptatie centraal staan, voelt een zeer diverse groep zich bij ons thuis. Dat is onze grote kracht, al vanaf het begin.

Duurzaamheid
Duurzaamheid voor HTH betekent kiezen om verspilling te voorkomen. We kiezen ervoor om zo lean en mean mogelijk te zijn: lage overhead, flexibiliteit in omvang, maar ook bewust kiezen voor huren van locaties in Den Haag die tijdelijk leegstaan. Dit doen we om onze mooie stad goed te benutten en levendig te houden!

organisatie

EEN GOEDE ORGANISATIE IS HET HALVE WERK

Haags Theaterhuis is zeer actief om de podiumkunst in Den Haag te bevorderen. Dat vraagt om een goede organisatie. Lees meer over onze organisatie, jaarplannen, jaarrekeningen, het besturingsmodel, het bestuur, de dagelijkse leiding en het team.

Meer lezen over de organisatie