Over ons

WIJ GELOVEN dat Haags Theaterhuis via kunst een podium biedt om jezelf te ontplooien en om elkaar te inspireren.

Wij willen iedereen creatief laten groeien, of dit nu gaat om individuen of om groepen, om spelers of makers, om kinderen of volwassenen. Onze kracht zit in de persoonlijke benadering van de mensen.

Om te weten wat de behoeften en leervragen zijn, is de frequentie van contactmomenten hoog. Iedereen bij HTH voelt zich gezien door deze persoonlijke benadering.

Welkom in het THEATERHUIS

We nodigen je graag uit in het THEATERHUIS aan de Zaanstraat 80b. De oude auto showroom is omgebouwd tot een knus theater en een ruime studio. Ook de bijbehorende garage is tot een studio omgebouwd.

Kom bij ons voor het ontmoeten van (nieuwe) mensen, om een voorstelling te kijken van een van de Haagse amateur verenigingen, of om zelf bezig te zijn met theater. Kom spelen, maken of kijken.

Laat je inspireren, uitdagen, verwonderen en voel je gezien en gehoord!

We zijn gevestigd in de Rivierenbuurt, maar zijn er voor alle Hagenaars en Hagenezen.
Door onze (school)voorstellingen, theaterlessen, theater voor bedrijven, School of Puppets en community art projecten komen we in de hele stad.

We horen diverse verhalen en kijken hoe we de verhalen een podium kunnen te geven, zodat deze gehoord worden.

 

Dit is waar we voor staan:

Cultuur
Wij verbinden mensen door theater van kwaliteit te maken. Je mag er zijn met al je ideeën, je creatieve uitspattingen, je rariteiten, je angsten, je ambities. Wij hebben de ambitie om met onze producties een spiegel van Den Haag te zijn. Hierbij is het voor ons belangrijk dat we geen verhalen óver een community vertellen, maar mét en dóór hen. Ons motto “Alles kan, alles is mogelijk”.

Inclusiviteit
HTH wil een culturele broedplaats zijn waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Ongeacht leeftijd, portemonnee, opleidingsniveau, roots of voorkeuren. Omdat openheid en acceptatie centraal staan, voelt een zeer diverse groep zich bij ons thuis. Dat is onze grote kracht, al vanaf het begin.

Duurzaamheid
Duurzaamheid voor HTH betekent kiezen om verspilling te voorkomen. We kiezen ervoor om zo lean en mean mogelijk te zijn: lage overhead, flexibiliteit in omvang, maar ook bewust kiezen voor huren van locaties in Den Haag die tijdelijk leegstaan. Dit doen we om onze mooie stad goed te benutten en levendig te houden!

organisatie

EEN GOEDE ORGANISATIE IS HET HALVE WERK

Haags Theaterhuis is zeer actief om de podiumkunst in Den Haag te bevorderen. Dat vraagt om een goede organisatie. Lees meer over onze organisatie, jaarplannen, jaarrekeningen, het besturingsmodel, het bestuur, de dagelijkse leiding en het team.

Meer lezen over de organisatie