September ’22 – Interview LEN WENTZEL

   INTERVIEW 

THEATERLES ALS BOOSTER VOOR JE HOUDING

DE VOORDELEN VOORBIJ DE SPEELVLOER

 

LEES HIERONDER het interview met cursist en speler Len Wentzel.

JE LEERT OVER JE INHIBITIES HEEN TE STAPPEN

TEKST EN FOTO LIONEL GRAUWDE

WAT VIND JE FIJN AAN DE LESSEN?

Ik denk dat wat ik het meest fijne vond aan de acteerlessen is dat het je forceert om buiten je normale patronen te treden. Soms ben ik super serieus met mijn werk bezig. Je kent het wel, die constante gedachtestroom van moetjes. Zoiets als een theatercursus kan je dan helpen om die stress-vormende-gedachtes te verzetten.

Je komt tijdens zo’n theaterles in een andere wereld terecht. De lesruimte is een plek, waarbij je op een heel speelse manier met medecursisten aan de slag gaat. Deze verbindende leervorm heeft een bevrijdende uitwerking op mij gehad. Ik heb vooral de mogelijkheid om voluit te spelen als heel fijn ervaren.

We zouden in het dagelijks leven iets vaker het speelse op moeten zoeken. Bijvoorbeeld op het werk, in situaties met vrienden of in een gesprek met een wildvreemde op straat. Met de theaterlessen word je in je denken vrijer gemaakt en dat vind ik gewoon heel relaxt.

HOE VERTALEN DE OPGEDANE TONEELVAARDIGHEDEN ZICH IN EEN PERSOONLIJKE SITUATIE?

Je leert een beetje over je inhibities of je gêne heen te stappen. Je kan daar, in een uitgangsgelegenheid, profijt uithalen. Of als je in een vergadering zit en denkt: nu moet ik even een bepaalde houding aannemen. Doordat de lessen praktisch worden ingestoken krijg  je nuttige handvatten mee. Vaardigheden die je op jouw beurt, weer toe kan passen in het sociale leven.

Ik heb de cursussen als heel erg plezierig ervaren. Uiteindelijk is de vreugde die je beleeft, in het spelen en alles eromheen, het mooiste van theater.

SEPTEMBER

21/09 Camera Acteren 

OKTOBER

4/10 Proefles

11/10 Proefles

18/10 Proefles

31/10 Drama Class

31/10 Basiscursus

NOVEMBER

1/11 Basis cursus

1/11 Improvisatie

2/11 Acteren met tekst

3/11 Fysiek spel

9/11 Theatermaken

10/11 Spelen met Shakespeare

26/11 Regie