Corona – protocol

Tijdens de theaterlessen en -activiteiten houden we rekening met de maatregelen die het RIVM heeft geadviseerd rondom COVID-19. Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Om zelf theateractiviteiten te beoefenen gelden er regels. Wij volgen altijd de regels van de RIVM op.
Voor nu betekent het dat iedereen met de les kan meedoen en indien mogelijk de 1,5 meter hanteren.
Hier kan je de maatregelen op de Rijksoverheid site teruglezen:

 

Veel gestelde vragen

Gaan de cursussen komend seizoen door?

Ja! Zolang de maatregelen het toelaten starten we vanaf september weer met alle theaterlessen, -opleidingen en -activiteiten.

Hoe worden de maatregelen op de les locaties gehanteerd?

• Ontsmet bij handen bij binnenkomst.
• Houd 1,5 meter afstand.
• Schud geen handen.
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
• Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
• Volg altijd de aanwijzingen van de docent en/of de medewerkers.

Wat als de maatregelen toch weer verscherpt worden?

Het kan gebeuren dat de maatregelen weer verscherpen, waardoor de lessen niet meer mogen doorgaan. In dat geval bieden we een alternatief aanbod.
Dit kan betekenen dat de lessen online worden gegeven.  De online lessen zijn al ontwikkeld door Haags Theaterhuis en bieden een mooi alternatief voor de live lessen.
Omdat we ons realiseren dat online lessen niet hetzelfde zijn als de live lessen, geven we een restitutie van 25% korting op het lesgeld van de online lessen.

Een ander alternatief is dat de lessen ‘bewaard’ worden, tot het moment dat theaterlessen weer zijn toegestaan.  Die data stemmen spelers, makers en organisatie onderling af.
Dit geldt voor de theatercursussen- en opleidingen.

Kan je het lesgeld terugkrijgen?

Zodra jouw cursus doorgaat en je hebt een cursusbevestiging van ons ontvangen, is jouw inschrijving definitief. Vanaf dat moment kan je alleen met redenen zoals omschreven in de algemene voorwaarden je geld terugkrijgen.
Als Haags Theaterhuis geen alternatief biedt voor de lessen die door verscherpte maatregelen niet door kunnen gaan, zal er per inschrijving contact opgenomen worden.