Voorschoolse educatie

Haags Theaterhuis is een productiehuis, waar we ook theater met en voor peuters en hun ouders maken. We hebben activiteiten voor iedereen die zich kunstzinnig wil ontwikkelen. Daarbij focussen we ook op minder draagkrachtige gezinnen. Iedereen mag meedoen, want iedereen heeft talent.

Kijk op kunst

Samen maken, daar staan we voor. Onze cultuureducatie draait niet om iets leren áán, maar samen mét een ander. Daar heeft iedereen een eigen rol en verantwoordelijkheid in. De kinderen, hun ouders, onze vakdocenten en de pedagogisch medewerkers. We geloven dat je eerst zelf geraakt moet worden; anders kun je het niet overbrengen. Daarom nodigen we ook de pedagogisch medewerkers uit om een voorstelling of lesje eerst zelf te ervaren. Zo geven we samen vorm aan het proces. We helpen elkaar, maken plezier en creëren samen het verhaal. Creatief leren denken staat voorop.

Werkwijze

Voor de peuters hebben we een prentenboektheater, meedoe-voorstellingen en workshops met poppenspel, beweging en muziek. Alles draait daarbij om beleving. De kinderen kunnen meedoen en in de huid van de personages kruipen. Daarbij worden ze het verhaal ingetrokken met muziek. Ook ouders kunnen meedoen en we haken graag aan op thema’s die actueel zijn op de groep. We werken met tijdloze verhalen, zoals Peter en de Wolf, de gelaarsde kat en Anansi de Spin, en slaan daarbij ook een brug tussen verschillende culturen.

Activiteiten
  • Prentenboektheater bij het Haags Theaterhuis of op eigen locatie
  • Workshops aan de hand van poppenspel, beweging en muziek (kan ook als lessenreeks)
  • Meedoe-voorstellingen (voor kinderen en ouders)
  • Introductieworkshops voor pedagogisch medewerkers: hoe kun je spel (nog meer) inzetten en wat is je eigen rol daarbij?
Meerwaarde voor peuters, pedagogisch medewerkers en ouders

Onze theaterdocenten zijn bevlogen vakdocenten. Pedagogisch geschoold en als kunstenaar opgeleid. Ze weten hoe ze peuters kunnen meekrijgen en zorgen voor een veilige en open sfeer. We sluiten graag aan bij de wensen en thema’s van jouw peuterspeelzaal, hebben eigen programma’s en kunnen ook iets op maat maken.

Meer informatie nodig? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mail” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Site” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]