Lionel Grauwde

The motivation for me, was them telling me what I could not be. - Pharrell Williams

Welke theateropleiding(en) heb je gevolgd? 
Learning by doing en by watching carefully.

Welke theaterervaring heb je? 
Mijn tante was toneelactrice en nam mij altijd mee naar repetities en theatervoorstellingen. Zelf heb ik in schoolmusicals gespeeld. Verder heb ik toneel – en zanglessen gevolgd bij theaterschool Rabarber. Recentelijk heb ik deelgenomen aan een toneelcursus bij Haags Theaterhuis, die werd afgesloten met een eindvoorstelling: Ik heb uiteindelijk de balkonscene uit Romeo & Julia gespeeld. Momenteel volg ik met behulp van de Makersregeling  van de Gemeente Den Haag een traject waarbij ik gecoacht word bij het schrijven en regisseren van een eigen theatervoorstelling.
 Waar ben je goed in?
Het verwezenlijken van ideeën: van papier tot het podium. Bijvoorbeeld een fonds aanvraag doen en het uitvoeren van een zelfbedachte productie (Level Urban Pro zangtraject). Ik ben een zogeheten manusje van alles. Op dit moment richt ik mijn aandacht vooral op het schrijven van toneelteksten. Van mijn coach krijg ik terug dat ik een goed gehoor heb voor de manier van praten van verschillende personages.
Wat doe je bij HTH?
Ik ga bij HTH vooral aan de slag als maker. Momenteel werk ik aan de taboedoorbrekende theatervoorstelling Instantly Happy. Eerder schreef ik de monologen voor de muziektheatervoorstelling Lunes Goes Turner: Het verhaal van Tina Turner imitator Mariska Lunes.
Wat vind je leuk aan werken bij HTH?
Mijn kwaliteiten worden herkend en erkent. Ik kan als maker en fondsenwerver aan de slag. I am doing what I love! Verder doe ik constant inspiratie op door de spelers en theatermakers aan de slag te zien in de ruimtes van HTH.
Pagina’s